Pluimveeweb: Eierraaprobot in uitzending Klokhuis en Schooltv

06-02-2017

Maandag 30 en dinsdag 31 januari was de eierraaprobot in de uitzending van het Klokhuis en Schooltv. Een leuke, informatieve uitzending met duidelijke uitleg van legpluimveehouder Jan Vroegindeweij en zijn zoon Bastiaan die samen met studenten WUR de robot heeft ontwikkeld.

Eieren oprapen zonder te bukken. Een mooi item over de eierraaprobot in de uitzending van het van Klokhuis en Schooltv op maandag 30 en dinsdag 31 januari 2017.

Duidelijke uitleg
Kippen leggen ook eieren buiten de nesten. Een smerig ei kan niet verkocht worden dus de eieren moeten zo snel mogelijk geraapt worden. De kippenboer moet iedere dag wel een uur lang eieren rapen en dat doet pijn aan zijn rug. De oplossing: de zoon van de kippenboer ontwikkelde een eierraaprobot met uitleg hoe die werkt. Leuk en educatief. Zo komt de pluimveesector met zijn innovatieve ideeën goed in het voetlicht.

Bekijk hier de uitzending.

Video
De robot die grondeieren raapt, de zogeheten PoultryBot was vorig jaar één van de drie nominaties voor de innovatieprijs Leg tijdens het Pluimvee Symposium in Eersel. Bekijk hier een video van de PoultryBot. 

Tekst: Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal