Pluimveeweb: Pluimveemuseum zoekt vrijwilligers

16-02-2017

Op maandag 20 februari organiseert het Pluimveemuseum in Barneveld een open avond voor nieuwe vrijwilligers. Wie komt het team uitbreiden?

Barneveld staat bekend als de bakermat van de Nederlandse Pluimveehouderij. Logisch dat daar het pluimveemuseum staat.

De geschiedenis van de kip en het ei
Een uniek museum waar de geschiedenis van kip en ei op boeiende wijze wordt getoond. Een reis door de tijd van de Nederlandse pluimveehouderij, met bijvoorbeeld een antieke broedmachine die nog in bedrijf is, huisvestingssytemen voor kippen enzo voorts. In de hoendertuin tonen meer dan 20 Oudhollandse rassen hun mooiste kleuren. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten.

Vrijwilligers
Het Pluimveemuseum draait geheel op vrijwilligers. Bestuur, ontvangst van groepen, rondleidingen, de winkel, het onderhoud van de uitgestrekte hoendertuin: het wordt allemaal gedaan door de ruim 100 enthousiaste vrijwilligers.

Informatieavond vrijwilligers
“Het pluimveemuseum zoekt mensen voor diverse taken zoals rondleidingen, winkel, exposoties etcetera. In overleg kijken we wat iemand wil, kan en wat er mogelijk is”, zegt Gerard van de Bruinhorst, bestuurslid PR & Communicatie. Mensen met kennis van de huidige pluimveesector zijn ook van harte welkom. “Zij kunnen goed vertellen hoe de moderne pluimveehouderij eruit ziet en niet alleen het stoffige verleden”,  aldus het enthousiaste bestuurslid.

Op maandag 20 februari 2017 is er om 19:30 uur een open avond voor nieuwe vrijwilligers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Pluimveemuseum aan de Hessenweg 2a in Barneveld.

Kijk voor meer informatie op de site.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal