Pluimveeweb: Hoeveel eieren eet een Nederlander?

15-02-2017

Wat is de jaarlijkse eierconsumptie in Nederland? Jaarlijks komt die vraag vanuit diverse hoeken: de legpluimveesector, de handel, bankwezen en media. Wie verzamelt de cijfers?

Alex Janssen, voorzitter stichting Blij met een Ei, gelooft dat de acties door onder andere Blij met een Ei en de mmmEggies bijdragen aan de stijgende eierconsumptie.

Nuttige cijfers
Hij stelt dat sinds de heroprichting van Stichting Blij met een Ei drie jaar geleden veel is geïnvesteerd in educatief en consument gerichte zaken. „TV-promotie Nederland Proeft, Uitstraling erf en persoon, lespakketten en mmmEggies die vele malen per jaar daadwerkelijk op diverse evenementen met de consument in gesprek gaan. Dan wil je toch graag weten of die acties ook resultaat opleveren. Die gedachtegang kwam ineens naar boven tijdens een overleg van de AVINED campagne ‘Het is altijd weer voor een ei’. Deze campagne kost geld en je wilt waar mogelijk effecten meten.”

Hoe kun je als legpluimveehouder sturen op de markt? Loopt iedereen als kippen zonder koppen achter de markt aan? Promotie helpt om de consumptie te vergroten, dat blijkt uit voorbeelden in het buienland. Daar zijn mooie cijfers te zien.

Vakblad Pluimveeweb
Lees het uitgebreide achtergrondverhaal over de eierconsumptie aanstaande donderdag 16 februari in vakblad Pluimveeweb. Wanneer u het vakblad Pluimveeweb niet ontvangt, vraag hem dan hier gratis aan.  

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal