Pluimveeweb: Albert Heijn: scharrelei heeft niet de prijs van uitloop ei

23-02-2017

„Albert Heijn verkoopt scharreleieren voor de prijs van scharreleieren.”

Dat zegt woordvoerder Erik Lückers van Albert Heijn. Hij reageert daarmee op het nieuws dat Albert Heijn scharreleieren zou verkopen voor de prijs van vrije uitloop eieren zonder dat leghennenhouders hiervoor gecompenseerd worden.

„Als bekend zijn er in verband met de landelijke ophokplicht tijdelijk geen vrije uitloopeieren beschikbaar. Als alternatief kunnen onze klanten kiezen uit biologisch, rondeel, scharreleieren en sinds 16 februari een speciaal in het leven geroepen nieuwe verpakking van 10 stuks ‘Beter leven 1 ster’ scharreleieren”, vertelt Lückers.

Foute prijsaanduiding

„Helaas is er bij de introductie van deze nieuwe verpakking eieren een fout gemaakt bij de schap- en prijsaanduiding. Deze fout is dinsdagmiddag 21 februari hersteld. De klanten zijn overigens middels A4-tjes bij het schap en middels de verpakking goed geïnformeerd over het product dat zij kochten, namelijk ‘Beter leven 1 ster’ scharreleieren.”

„Wellicht ten overvloede, maar al onze scharreleieren worden ingekocht (en verkocht) voor scharreleiprijzen, zo ook de ‘Beter leven 1 ster’ scharreleieren”, besluit Lückers.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal