Pluimveeweb: H5N8 vogelgriep op eendenbedrijf in Engeland

06-03-2017

Op een bedrijf met 55.000 eenden in het Britse Redgrave ten noordoosten van Londen aan de oostkust van het graafschap Suffolk is afgelopen weekend H5N8 vogelgriep vastgesteld.

Het virus werd ontdekt tijdens een routineonderzoek, meldt het Britse Ministerie van Landbouw. Het getroffen bedrijf ligt in een toezichtsgebied waar al eerder vogelgriep was vastgesteld.

Sinds half december zijn in Groot-Brittannië tien gevallen van vogelgriep vastgesteld, waarvan zes op pluimveebedrijven en vier bij hobbypluimvee.

Duitsland

Bij ganzen op een hobbypluimveebedrijf in Duitsland is ook vogelgriep vastgesteld. Het bedrijf ligt in Caelsberg in de West-Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz in de Kreis Bad Dürkheim. Twee ganzen kwamen om door de vogelgriep. De overgebleven gans en drie kippen op het bedrijf werden uit voorzorg geruimd. Ook vier eenden op een naburig hobbypluimveebedrijf werden uit voorzorg geruimd.

Sinds het uitbreken van de vogelgriep in Rheinland-Pfalz zijn monsters van meer dan 1.000 vogels geanalyseerd. Er werden 19 gevallen van H5N8 vogelgriep vastgesteld. De wilde vogels waren vooral zwanen, maar ook eenden en meeuwen.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal