Boerderij: Eierprijs zet nieuwe stap omhoog

17-03-2017

Pasen is al over een maand en dat is merkbaar in de eierhandel.

De NOP-richtprijzen zetten ook deze week een stap omhoog. De notering voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram stijgt met 42 cent naar € 6,70 per 100 stuks. Kooi-eieren in deze gewichtsklasse stijgen 26 cent in prijs naar € 5,84 per 100 stuks.

Zeer goede vraag
De stijging van eierprijzen vloeit voort uit een zeer goede vraag naar eieren. Vanuit de retail worden veel eieren gevraagd. Het aanbod aan eieren is daarentegen niets te ruim, wat voeding is voor verdere prijsstijgingen.

Naast de retail is er ook wat meer koopinteresse vanuit de industrieën, al gaat het nog niet om heel grote bestellingen. Zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar is er ook wat meer vraag vanuit de kokerijen en ververijen.

Moeizame export
Door de stijging van de prijzen en de grotere vraag vanuit het binnenland, is de export van eieren wat moeizaam. Vanuit de Verenigde Staten en Oekraïne blijft de concurrentie aanwezig.

Ook voor de komende weken wordt een stijgende trend verwacht. De piek rond Pasen moet nog komen, verwachten handelaren. De eierprijzen gaan de komende weken dan ook verder omhoog.

Prognose: prijs stijgt.

 
 

Inloggen op de ledenportal