Pluimveeweb: Coop: we betalen meerprijs voor Beter Leven ei aan de boer

04-04-2017

„We betalen de meerprijs voor verduurzaming aan de boer. Dit geldt ook voor leghennenhouders wiens eieren wij verkopen. Zij ontvangen een meerprijs voor eieren van het Beter Leven keurmerk.” Dat zegt persvoorlichter Yvonne van Asselt van supermarkt Coop na vragen van Pluimveeweb.nl.

De supermarktketen maakte onlangs bekend dit jaar volledig over te stappen op eieren met het Beter Leven keurmerk. Vanaf halverwege juli dit jaar vindt de consument alleen nog eieren met dit keurmerk in de schappen van de Coop winkels. „Het verduurzamen van het eierassortiment gaat gepaard met behoud van onze prijzen”, zei Jacob Meijboom, senior category manager Vriesvers en Zuivel van Coop hierover. „De consument blijft bij Coop dezelfde lage prijs voor betere eieren betalen.”

Deze uitspraken zorgden voor verwarring bij pluimveehouders. „Wij zijn een consumentencoöperatie en maken daarom soms andere keuzes. Wij hebben een prijs- en margebeleid over een geheel van meer dan tienduizend artikelen op basis van marktontwikkelingen. Vanuit MVO perspectief hebben we bewust gekozen voor een betere kwaliteit met behoud van de consumentenprijs, waardoor we een marktconforme prijs kunnen blijven bieden. We betalen de meerprijs voor verduurzaming aan de boer. Dit geldt ook voor leghennenhouders wiens eieren wij verkopen. Zij ontvangen een meerprijs voor eieren van het Beter Leven keurmerk”, vertelt Van Asselt. De persvoorlichter hoopt met haar toezeggingen een eind te maken aan alle verwarring.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal