Pluimveeweb: Doe mee met social media actie #kippendans

20-04-2017

Caroline van der Plas kreeg vanmorgen spontaan het idee om foto's van buitenlopende kippen op social media te delen. 'Deel positief nieuws en ben niet bang voor de reacties'.

Dat zegt Caroline van der Plas, PR en beleidsmedewerker NVV en oprichter van @boerburgertweet. „Ik kreeg vanmorgen de associatie met koeien die na de winter weer naar buiten mogen; de koeiendans en kwam zo op #kippendans.”

Positief nieuws delen
Na het vele negatieve nieuws over vogelgriep, ophokplicht etcetera is het goed om het positieve nieuws uit te dragen. Van der Plas riep pluimveehouders op om foto’s van kippen die weer buiten komen te delen met  de hashtag #kippendans. „Natuurlijk kan dat reacties geven. Ben daar niet bang voor. Ik heb bijvoorbeeld geantwoord dat de kippen ondanks dat ze al lang binnen hebben moeten blijven, nog steeds happy en gezond zijn”, zegt Caroline van der Plas.

De pluimveesector moet niet bang zijn voor reacties; elk type houderijsysteem heeft voor- en nadelen. De legpluimveehouders met uitloop zijn nu blij dat ze weer de normale prijs voor hun vrije uitloop eieren ontvangen. Als sector blijven we alert en handhaven we de hygiëneregels.

 

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal