Pluimveeweb: Aalt den Herder nieuwe secretaris NVP

25-04-2017

dinsdag 25 april 2017
Aalt den Herder is de nieuwe secretaris van het Dagelijks Bestuur van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Dat werd maandagavond 24 april tijdens de algemene ledenvergadering van de NVP besloten.

Aalt den Herder (48) is in 1992 aan Wageningen Universiteit (WUR) afgestudeerd in de Zoötechniek met afstudeerrichtingen pluimveefokkerij en diergezondheid. Daarna heeft hij bij diverse organisaties gewerkt, waaronder IKC Veehouderij, de Stichting Landelijke Mestbank en voerleverancier Arkervaart (het huidige ABZ Diervoeding).

Bij de Flevolandse KMM Groep heeft hij diverse leidinggevende functies vervuld, waaronder directeur van Prosu. Sinds 2016 werkt Den Herder als zelfstandig adviseur, interim -en projectmanager.

Uitdaging
Aalt: „Via vakantie- en weekendwerk heb ik een  jaar of tien gewerkt op pluimveebedrijf Torsius in Putten en werkte ook mee in vangploegen. Daar is mijn liefde voor de pluimveehouderij ontstaan.” In 2016 besloot Aalt dat leidinggevende functies met veel afstand tot de landbouw niet zijn toekomst waren. Hij startte als zelfstandig adviseur, interim- en projectmanager, van waaruit hij gemiddeld drie dagen per week de functie van secretaris NVP gaat vervullen.

„Er zijn belangrijke ontwikkelingen gaande in de pluimveesector. De afstand tussen de beleidsmakers, burgers en pluimveehouders is soms te groot, waardoor onbegrip ontstaat. De NVP is een ambitieuze en pragmatische vereniging die de kloof wil dichten, die wil werken aan integraal beleid gericht op vitale en duurzame pluimveehouderij, met ruimte om te ondernemen en te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit daaraan een bijdrage te leveren, vanuit mijn nieuwe rol.”

Na afloop van de vergadering werd afscheid genomen van Jan Brok die sinds de oprichting van NVP in 2004 de landelijk secretaris was. Tijdens de besloten vergadering is Jan Brok benoemd tot eerste erelid van de Nederlandse Vakbond van Pluimveehouders.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal