Boerderij: Eierprijs gaat weer iets omhoog

19-05-2017

De eiermarkt toont zich ook deze week vriendelijk. Het aanbod is wat aan de krappe kant, terwijl alle eieren goed kunnen worden geplaatst.

De NOP2.0-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram stijgt met 11 cent naar € 7,80 per 100 stuks. Ook bij de kooi-eieren gaat de prijs omhoog. Die notering staat na een plus van 6 cent nu op € 5,46 per 100 stuks.

Met het oog op Hemelvaart volgende week worden scharreleieren vlot verkocht. De vraag vanuit de retail is goed en verschillende partijen eieren worden naar voren geschoven. Het maakt de markt vriendelijk. Ook de industrie blijft zich roeren in de markt en neemt wat meer eieren af.

Consument blijft kiezen voor scharreleieren
De markt voor Freiland-eieren is wat stroever door een ruim aanbod. De vraag naar deze eieren is flink minder dan voor de situatie waarin ze werden afgewaardeerd tot scharrelei. Handelaren merken op dat de consument nu, in een situatie waarin Freiland-eieren weer beschikbaar zijn, voor scharrel blijven kiezen. Dat zorgt voor een moeizame marktsituatie.

 
 

Inloggen op de ledenportal