Boerderij: Frisian Egg opent eiverwerkingsfabriek in Pakistan

19-06-2017

Ondertekening van de financiering via het Dutch Good Growth Fund (DGGF) door Frisian Egg.

Frisian Egg bouwt een verwerkingsfabriek voor eieren in Pakistan. Het bedrijf ontvangt hiervoor subsidie van de Nederlandse overheid.

In de nieuw te bouwen productiehal worden eieren gebroken en verwerkt tot gepasteuriseerde eierproducten. Deze producten worden door bijvoorbeeld  industriële bakkerijen gebruikt.

Met de ondertekening van het contract is Frisian Egg actief in vier landen. De onderneming heeft al vestigingen in Nederland, Egypte en China. 

Subsidie
Frisian Egg is de eerste ondernemer die Dutch Good Growth Fund (DGGF)-financiering krijgt voor ondernemen in een fragiele staat. DGGF onderkent dat een dergelijke investering in Pakistan naast financiering veel voorbereiding vergt. Er komen extra uitdagingen bij kijken. Daarom is ook Technische Assistentie verstrekt in de vorm van een subsidie op de aanloopkosten. Daardoor is de financieringslast voor de investeerder Frisian Egg verlaagd.

De nieuwe fabriek zorgt voor nieuwe banen en veel indirecte werkgelegenheid voor lokale winkeliers, ei-leveranciers, transportbedrijven en bouwbedrijven. Ook heeft de nieuwe fabriek positieve impact op de voedselveiligheid, het professionaliseren van de voedselketen, dierenwelzijn en het reduceren van afval en derving; de eierschalen worden verwerkt tot meststof.

Ondernemers die ook plannen hebben een bedrijf te starten in een ontwikkelingsland kunnen ook financiering via het Dutch Good Growth Fund aanvragen. 

 
 

Inloggen op de ledenportal