Pluimveeweb: mmmEggies starten #mijnei campagne

23-06-2017

De mmmEggies zijn de online campagne #mijnei gestart. Een actie om de veelzijdigheid van eieren onder de aandacht te brengen. #mijnei is een van de verfrissende nieuwe ideeën om het Nederlandse ei te promoten.

Een ei creëert bij ieder individu iets persoonlijks. Deze verbondenheid is een toegevoegde waarde aan de identiteit van het ei. ‘Wat voor ei ben jij?’ Met die slogan op spetterend frisse posters, ontworpen door studenten van de HAS Den Bosch, worden consumenten getriggerd de veelzijdigheid van eieren te delen via #mijnei. De mmmEggies zijn 23, 24 en 25 juni op de Farm & Country Fair om #mijnei te promoten met de ontworpen Instagram fotoframes. Ruim 40.000 mensen bezoeken dit beleveningsfestival in Aalten dat al sinds 1996 bestaat.

Onderzoek
Op de  mmmEggiedag, 17 juni, presenteerden twee HAS studentes, Giselle Heltzel en Jackie van der Heijden, hun onderzoek dat zij uitvoerden in opdracht van de mmmEggies. Samen met de werkgroep voeding van de mmmEggies zijn zij aan het werk gegaan met de volgende probleemstelling: ‘Hoe kan er, met een beperkt budget, een campagne worden opgezet die vanuit een duidelijke identiteit inspeelt op de aantrekkelijke en gezonde eigenschappen van het ei, waarbij een zo groot mogelijk deel van de Nederlandse consument wordt bereikt.

De mmmEggies werken samen met Stichting Blij met een Ei. De mmmEggies verzorgen de social media waaronder Facebook, twitter, Instagram en Welke.nl om het Nederlandse ei te promoten.

mmmEggies 2.0
Het doel was een lang inzetbare campagne, geen of weinig budget en een zo groot mogelijk bereik. De mmmEggies waren super enthousiast over de presentatie van de studenten. Goede tips en ideeën voor de uitstraling en het imago, uitingen, evenementen en campagnes waarmee mmmEggies 2.0 is gestart. De social media campagne #mijnei is de eerste. Wordt vervolgd!
 
Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal