Boerderij: Dalende prijzen op rustige eiermarkt

30-06-2017

De NOP2.0-richtprijs voor bruine scharreleieren in gewichtsklasse 62/63 gram zakt € 0,28 per 100.

Waar de een spreekt over een iets betere stemming dan vorige week, vindt de ander dat de zomer nu wat meer invloed heeft. Het redelijk ruime aanbod, vooral aan scharrel-, bio- en freilandeieren, gaat nog aardig goed weg, al gebeurt dat ook deze week tegen lagere prijzen. Zware eieren zijn minder voorhanden dan de kleinere.

Prima eerste helft 2017
De NOP2.0-richtprijs voor bruine scharreleieren in gewichtsklasse 62/63 gram zakt met € 0,28 naar € 7,17 per 100 stuks. Voor kooi-eieren in deze klasse gaat de NOP-richtprijs met 19 cent omlaag naar € 4,81. Voor de tijd van het jaar zijn dit keurige prijzen. De eerste helft van 2017 was dan ook een prima begin van het lopende jaar.

Voorraden aangelegd
Hoewel de industrie zich tegenwoordig vooral indekt met eieren op contract, lijkt het erop dat, nu de prijzen iets lager zijn, er toch voorzichtig voorraden aangelegd gaan worden. Daartegenover staat dat de consumptie van eieren wat terugloopt. Dit is tenminste het beeld dat in de markt ontstaat. Alles duidt erop dat de relatieve rust op de eiermarkt nog wel even aanwezig blijft.

Prognose: kleine prijsdaling.

 
 

Inloggen op de ledenportal