Pluimveeweb: China gaat massaal vaccineren tegen vogelgriep

22-07-2017

China gaat vanaf komende herfst als eerste land ter wereld in het hele land massaal vaccineren tegen hoogpathogene vogelgriep.

Het land wordt geteisterd door een variant van het H7N9 hoogpathogene vogelgriepvirus die eveneens voor mensen besmettelijk is en voor diverse sterfgevallen gezorgd heeft. Hoewel er van een pandemie geen sprake is, toch doen er zich nog steeds gevallen voor van nieuwe besmettingen.

China start daarom deze maand met vaccinatie tegen vogelgriep in twee belangrijke gebieden voor de pluimveehandel, de zuidelijke provincies Guangdong en de Guangxi Zhuang. In deze twee provincies wordt het vaccin getest. De veterinaire diensten hebben de toelating verkregen om deze maand de vaccinaties te starten en de resultaten en neveneffecten te monitoren.

Wanneer de veterinaire diensten van andere regio’s het wenselijk vinden, dan zullen ook pluimveebedrijven in andere provincies mogen overgegaan tot vaccinatie. Dat meldt het Vlaamse Pluimvee in haar wekelijkse nieuwsbrief na vertaling van een bericht van thepoultrysite.com.

Tekst:Tom Schotman & Pluimvee

 
 

Inloggen op de ledenportal