Pluimveeweb: Duitse supermarkt Rewe haalt Nederlandse eieren uit de schappen

03-08-2017

De supermarkten van Rewe en Penny in Duitsland verkopen sinds woensdag 2 augustus geen Nederlandse eieren meer.

Dat maakte de supermarktketen woensdag 2 augustus bekend. Rewe heeft in Duitsland 10.000 vestigingen, en is daarmee de tweede supermarktketen van het land. In andere Europese landen heeft Rewe nog eens 5.000 vestigingen.

„Rewe Group neemt vanaf vandaag in alle supermarkten van Rewe en Penny eieren uit Nederland - die zijn geprintet met NL - onmiddellijk uit de verkoop, zowel merkeieren als private label. Ook gebruiken we voor ons eigen merk tot nader orde gebruik van eieren uit Duitsland. Met deze stap willen we voor onze klanten duidelijkheid en transparantie creëren. Klanten die Nederlandse eieren hebben gekocht, krijgen hun geld terug”, zegt kwaliteitsmanager Klaus Mayer van Rewe. De supermarktketen verkoopt pas weer Nederlandse eieren wanneer deze gegarandeerd vrij zijn van fipronil.

Verschrikkelijk

„Dit is verschrikkelijk nieuws”, zegt NVP-voorzitter Hennie de Haan tegen het Algemeen Dagblad. „Blijkbaar zijn de Duitsers op het verkeerde been gezet door de NVWA, die dinsdagavond in Nieuwsuur zei dat het beter is om voorlopig geen eieren te eten. En onvoldoende gerustgesteld toen de NVWA daar een dag later op terugkwam.”

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal