Pluimveeweb: LTO/NOP en NVP zoeken met enquête uit of ruien interessant is

07-08-2017

LTO/NOP en de NVP vragen getroffen pluimveehouders om zo spoedig mogelijk een enquête in te vullen. „Aan de hand van de verzamelde data uit de enquête willen we onder meer inventariseren of we getroffen pluimveehouders kunnen helpen met de keuze; ruien of ruimen”, zegt Hugo Bens van LTO/NOP en ZLTO.

„Deskundigen kunnen dan beter adviseren wanneer ruien interessant is. Daarvoor hebben we data van getroffen pluimveehouders nodig. Daarom roepen we alle getroffen pluimveehouders op de enquête naar waarheid in te vullen. Dat is in het belang van iedereen”, zegt Bens. „We kunnen geen gebruik maken van de data van de NVWA. Daarom stellen we onze eigen enquête op.” Hij hoopt dat alle getroffen pluimveehouders de enquête liefst vandaag nog invullen.

„Ook voor het manegen van de crisis heeft het crisisteam data nodig met betrekking tot het aantal besmetten eieren op de bedrijven. Dit om de verwerking goed te kunnen organiseren.” Naast de aangetroffen fipronilwaarde in de eieren wordt onder meer gevraagd, hoe oud de hennen zijn en wanneer de stal voor het laatst behandeld is tegen bloedluizen door ChickFriend. „Invullen dus!”, zegt Bens.

Klik hier voor het invullen van de enquête.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal