Pluimveeweb: 'Geef door of ChickFriend bloedluis heeft bestreden'

04-08-2017

NVP en LTO/NOP roepen alle pluimveehouders die zaken hebben gedaan met ChickFriend voor bloedluisbestrijding - ongeacht welk middel ze hebben gebruikt - en die nog niet zijn geblokkeerd zijn (geweest) om zich meteen te melden bij hun eierhandel, IKB en NVWA. Pluimveehouders die dat niet doen riskeren een boete van 800.000 euro.

De sector moet zo snel als mogelijk kunnen zeggen dat er geen nieuwe gevallen meer bij kunnen komen. De toekomst van de totale leghennensector staat volgens LTO/NOP en NVP op het spel, nu enkele Duitse supermarkten alle Nederlandse eieren uit de winkelschappen halen.

„We kunnen ons geen verdere reputatieschade permitteren. De gevolgen voor de sector zijn dan desastreus en de NVWA legt een pluimveehouder die de protocollen overtreedt, waardoor opnieuw met fipronil besmette eieren in de handel komen een boete van circa 800.000 euro op”, schrijft de NVP.

„Dan kunnen we op alle niveaus doen wat nodig is om de kans op nieuwe aanvoer van mogelijk met fipronil besmette eieren uit te sluiten”, meldt de NVP. „Wij leven intens mee met alle gedupeerden en wensen iedereen heel veel sterkte in deze intensieve en spannende tijd.”

Tekst:Tom Schotman & NVP

 
 

Inloggen op de ledenportal