Pluimveeweb: Publieksvriendelijke actie Den Haag

24-08-2017

LTO Nederland, BPV en NVP roepen pluimveehouders op om donderdag 24 augustus naar Den Haag te komen en eieren mee te brengen. Voor en na het spoeddebat over de fipronilcrisis in de Tweede Kamer delen pluimveehouders en sectorgenoten gekookte eieren uit op de Hofplaats.

Donderdag 24 augustus om 10.30 uur is het Algemeen Overleg van de Tweede Kamer commissie Economische zaken met Staatssecretaris van Dam en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Schippers plaatsvinden over de fipronilcrisis in de pluimveehouderij.

Belangenbehartigers roepen alle pluimveehouders in Nederland op om naar Den Haag te komen en daarmee uw steun te betuigen aan de getroffen collega’s, de totale pluimveesector én kracht bij te zetten aan de oproep aan de overheid tot compensatie.

Doel publieksactie
Voorafgaand organiseren LTO Nederland, BPV en de NVP een publieksvriendelijke actie op de Hofplaats voor de Tweede Kamer, door het uitdelen van gekookte eieren aan het publiek onder het motto ‘Elke dag een Ei, Op uw gezondheid! Deze actie zal plaatsvinden van 9.30 uur tot 10.15 uur en vanaf 13.30 uur tot 14.30 uur.

Het doel van de actie is om duidelijk maken aan de burger (consument) én politiek dat de pluimveehouders een gezond en veilig product produceren en een belangrijke economische bijdrage leveren aan Nederland. Een actie om de al opgebouwde sympathie en ondersteuning van het publiek en consument nog verder te vergroten.

Breng gekookte eieren mee
Bent u (vrijgegeven) pluimveehouder met huisverkoop en komt u morgen naar Den Haag dan wordt u gevraagd om 10 à 20 doosjes met 6 of 10 gekookte eieren mee te nemen om uit te delen aan het publiek.

Samen naar Den Haag
Het debat is vrij toegankelijk en te volgen vanaf de publieke tribune (zolang er voldoende plek is) in de Thorbeckezaal.

Voor het gezamenlijk reizen zijn de volgende plaatsen geregeld:

  • Vanaf hotel Van der Valk Aalsterweg 322, Eindhoven vertrekt om 8.00 uur een groep pluimveehouders naar Den Haag.
  • Vanuit de Gelderse Vallei is men bezig een bus te organiseren. Belangstellenden kunnen zich melden bij LTO de Gelderse Vallei, tel. 088 - 020 64 10

Parkeren kan in parkeergarage Plein 25, 2511CS Den Haag.

Vergeet niet uw geldig legitimatiebewijs mee te nemen voor toegang tot de Tweede Kamer.

Bekijk hier de agenda van het Algemeen Overleg.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal