Pluimveeweb: Verkoop eieren NL goed, export valt tegen

28-08-2017

De verkoop van eieren in Nederland heeft zich goed hersteld. Als sector is de crisis nog niet voorbij en voor de getroffen bedrijven zeker niet, zegt Hennie de Haan op BNR radio.

De verkoop van eieren in de Nederlandse supermarkten herstelt zich na een flinke dip in de eerste twee weken van augustus.

Omzet binnenland 3 procent hoger
In de eerste week van de maand werd er in supermarkten 36 procent minder omgezet met de verkoop van eieren dan in dezelfde week vorig jaar. Na het dieptepunt in de eerste week van augustus lag de omzet van eieren in de tweede week 12 procent lager in vergelijking met vorig jaar. In de derde week van augustus was de omzet 3 procent hoger dan in dezelfde week in 2016: de weekomzet was toen weer op het oude niveau.

Nog niet alles koek en ei
Er zijn alweer buitenlandse supermarkten die Nederlandse eieren in het schap hebben maar het imago van het Nederlandse ei is nog niet hersteld. NOP/LTO en NVP pleiten voor campagnes die de verkoop van Nederlandse eieren in het buitenland moeten stimuleren. Vooral in Duitsland omdat daar 50 procent van de Nederlandse eieren afgezet worden. Hennie de Haan noemt ook de juridische stappen en motivatie richting NVWA.

Beluister hier het radiofragment van Hennie de Haan, voorzitter NVP op BNR radio in De Ochtendspits.

Tekst:Monique van Loon / BNR / NOS

 
 

Inloggen op de ledenportal