Pluimveeweb: Pluimveehouders bedankt

26-08-2017

‘Het is een steun in onze rug. We hebben een oproep gedaan en daar hebben onze leden massaal gehoor aan gegeven,’ zegt Eric Hubers, voorzitter vakgroep Pluimveehouderij van LTO Nederland.

Hubers wil alle pluimveehouders bedanken voor hun indrukwekkende opkomst naar Den Haag. „We zijn echt overdonderd door de grote belangstelling van de pluimveehouders en voelen ons daardoor extra gesteund. Men kan zo echt zien hoe sterk het leeft in de sector en het helpt ook in onze lobby richting het publiek en de politiek.”

Goede publieksactie
De eieren die de Mmmeggies uitdeelden werden positief door het publiek ontvangen. Dat is ook een goede actie geweest om onze veilige producten met het publiek te delen.

Binnen volgden ongeveer 280 pluimveehouders, sectorgenoten en belangenbehartigers het debat.

 „Kamerleden zagen de pluimveehouders duidelijk als slachtoffer in deze kwestie’, blikt Eric Hubers, voorzitter LTO / NOP Pluimveehouderij terug. ‘Aan de ene kant was er veel begrip dat sector getroffen is door iets wat ze niet hadden kunnen voorzien. En anderszins was er onvoldoende druk vanuit de politiek naar het kabinet om met steunmaatregelen te komen. Dat is wel waar wij op gehoopt hadden.”

Tekst:Monique van Loon / LTO

 
 

Inloggen op de ledenportal