Pluimveeweb: Zeeuwse gemeente en Provincie ondertekenen brandbrief LTO

25-08-2017

De provincie Zeeland en de gemeenten Kapelle en Reimerswaal hebben een brandbrief van LTO Nederland ondertekend. In die brief vraagt de land- en tuinbouworganisatie om hulp van het kabinet aan pluimveehouders die zijn getroffen door de fipronil-crisis.

„Beperk de schade voor de pluimveesector,” zegt burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal van gemeenten Kapelle en Reimerswaal die de brief van LTO ondertekende omdat hij vindt dat hulp van het kabinet aan pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronilcrisis nodig is.

Provincie Zeeland en gemeente Kapelle en Reimerswaal ondertekenden de brandbrief van LTO Nederland. “Ik weet dat de maatschappelijke en economische schade steeds verder oploopt,” aldus de burgemeester.

Luister hier het interview van Omroep Zeeland met burgemeester Zoon.

Gedupeerde Zeeuwse pluimveehouder
Een van de pluimveebedrijven uit die gemeente is Léon Jansen uit Schore; legpluimveehouder en bestuurslid van Stichting Blij met een Ei. Vier van zijn vijf stallen zijn besmet met fipronil. Die kippen is hij nu aan het ruien en de stallen aan het schoonmaken. „Zo goed en zo kwaad als dat gaat want we weten nog niet of het werkt,” vertelt hij.

Donderdag reed hij op zijn motor naar Den Haag. Na het vijf uur durende debat is hij niet veel wijzer geworden. „Niemand neemt de verantwoordelijkheid en de onzekerheid blijft nog voortduren,” zegt hij in een RTL interview.

„Als Blij met een Ei promoten we het ei in Nederland. Nu zou een internationale campagne, vooral in Duitsland, goed zijn om het imago van het ei in Duitsland te verbeteren. Tijdens het debat gaf van Dam gezamenlijk met de sector te werken aan een communicatie- en promotieplan. Ik hoop dat we dit kunnen realiseren,” zegt Léon Jansen.

Tekst:Monique van Loon / Omroep Zeeland

 
 

Inloggen op de ledenportal