Pluimveeweb: Overleg Belgiƫ met EU lijkt positief

28-08-2017

De federale regering en de deelstaatregeringen van België hebben een overleg gehad met de Europese Commissie over de fipronil-crisis. Volgens het kabinet van federaal minister van Landbouw Denis Ducarme kende het overleg een “positieve afloop”.

De regering van België wil nagaan of de steunmaatregelen voor de getroffen pluimveehouders waaraan de Belgische overheden denken in overeenstemming zijn met de Europese regels.
Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw zondag 27 augustus.

Nog 14 bedrijven geblokkeerd
Het FAVV houdt nog 14 leghennenbedrijven in België geblokkeerd. De bedrijven mogen geen eieren meer verkopen nadat het FAVV er na controle sporen van fipronil vond. In totaal werden 86 bedrijven preventief geblokkeerd.

Na controles van het voedselagentschap werden in België 86 pluimveebedrijven preventief geblokkeerd. Hun eieren werden ook uit de handel gehaald. Het FAVV benadrukte wel herhaaldelijk dat het om preventieve maatregelen gaat: de aangetroffen hoeveelheden fipronil houden geen gevaar in voor de volksgezondheid. Intussen zijn 72 bedrijven opnieuw vrijgegeven, 14 andere blijven nog geblokkeerd.

Tekst:Monique van Loon/ Vilt

 
 

Inloggen op de ledenportal