Pluimveeweb: Glazen huis voor pluimveehouders

21-09-2017

Pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronil-affaire krijgen een financieel steuntje in de rug. In Barneveld wordt in oktober geld opgehaald voor deze boeren. De plannen zijn nog niet helemaal concreet, maar het ziet er naar uit dat er een glazen huis in het centrum komt te staan.

 „Daarin moeten diverse optredens plaatsvinden”, zegt de plaatselijke bakker Jaap van der Veer tegen Omroep Gelderland. Eerder al zei Van der Veer dat hij als bakker niet zonder eieren kan en daarom nu betrokken is bij het leed van zijn plaatsgenoten. „Onze kippenboeren moeten we helpen en daar gaan we een mooie actie voor bedenken.” Hij voegt toe: „Niet alleen onze boeren, maar ook andere pluimveehouders willen we helpen.”

Dinsdagavond zat een club inwoners bij elkaar om te kijken hoe ze een actie op touw konden zetten voor de pluimveehouders. Volgende week zitten ze weer bij elkaar om het plan nog concreter te maken. „Misschien koppelen we er wel een competitie aan vast,” vertelt de bakker verder. „Wie de beste uitsmijter bakt, bijvoorbeeld.”

De organisatie heeft de mmmEggies gevraagd om mee te denken. Marjan van de Vis, mmmEggie uit Barneveld: „Daar werken we natuurlijk graag aan mee. We vinden het geweldig dat burgers en bedrijven deze initiatieven nemen om ons te ondersteunen. Net zoals de petitie. Dat geeft ons positieve energie en steun.”

Tekst:Monique van Loon / Omroep Gelderland

 
 

Inloggen op de ledenportal