Boerderij: Bestuurders ChickFriend nog 14 dagen in hechtenis

27-09-2017

De 2 bestuurders van ChickFriend moeten 14 dagen langer in voorlopige hechtenis blijven. Dat oordeelde de raadkamer van de rechtbank Overijssel.

Volgens de raadkamer zijn er voldoende ernstige bezwaren en gronden om de beide mannen langer vast te houden. De rechtbank is van mening dat het maatschappelijk belang bij de voortdurende hechtenis zwaarder weegt dan het persoonlijk belang van de verdachten bij schorsing daarvan. Na 14 dagen kunnen de verdachten weer aan de raadkamer worden voorgeleid.

Fipronil
Het Openbaar Ministerie verdenkt de 2 bestuurders van ChickFriend ervan dat ze het verboden middel fipronil hebben gebruikt op pluimveebedrijven in Nederland om bloedluis te bestrijden. Het middel kwam terecht in eieren en daarmee hebben zij de volksgezondheid in gevaar gebracht, aldus het Openbaar Ministerie. Daarnaast worden zij verdacht van het bezit van fipronil.

Deze verdenkingen, in combinatie met het risico voor de volksgezondheid, zijn voor de rechtbank aanleiding om de verdachten nog 2 weken in voorlopige hechtenis te houden.

 
 

Inloggen op de ledenportal