Pluimveeweb: Nog elf Belgische bedrijven geblokkeerd vanwege fipronil

04-10-2017

In België zijn nog elf pluimveebedrijven geheel of gedeeltelijk geblokkeerd vanwege fipronil. Het gaat om drie legpluimveebedrijven die geen eierproductie hebben, vier legbedrijven die geen dieren mogen laten slachten. Daarnaast moeten vier opfokbedrijven aantonen dat ze voldoende schoon zijn om de productie weer te kunnen starten.

Dat meldde de Belgische minister van Landbouw, Ducarme, dinsdag 3 oktober in de Kamercommissie Volksgezondheid. De minister maakte duidelijk dat de fipronil-crisis nog niet voorbij is, schrijft dagblad De Standaard.

Er worden nog altijd testen uitgevoerd door het Federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen FAVV, ook bij bedrijven die in het verleden al een controle hebben ondergaan. De autocontroles en controles door het FAVV noemde Ducarme ‘efficiënt’ en ‘geruststellend’. „België is één van de weinige en misschien zelfs het enige land in Europa waar de hele eierketen is getest. Andere landen hebben hun werk niet gedaan zoals wij het gedaan hebben”, zei Ducarne. 

Tekst:Tom Schotman & De Standaard

 
 

Inloggen op de ledenportal