Boerderij: 21 ruikoppels vrij van fipronil

06-10-2017
Van de 288 vanwege fipronil geruide koppels zijn er 21 koppels vrij van fipronil. Dat zegt Eric Hubers, voorzitter van de vakgroep Pluimveehouderij van LTO/NOP in een interview met Boerderij, op basis van cijfers van de NVWA.

In totaal zijn 142 pluimveestallen volledig vrijgegeven, van de in totaal 787 betrokken stallen. 340 stallen zijn nog altijd volledig geblokkeerd. Hierbij zitten ook stallen waarvan de kippen zijn geruimd, maar die pas kunnen worden vrijgegeven als er nieuwe kippen in de stal zitten. In totaal werden tot zover 145 pluimveestallen geruimd, met in totaal 3,2 miljoen dieren. 305 stallen zijn gedeeltelijk geblokkeerd, dan wel op eieren, kippen of mest.

‘Schommelende gehaltes zijn niet abnormaal’

Hubers wil pluimveehouders meegeven de moed niet te snel op te geven met kippen in besmette stallen. “Pluimveehouders zien de gehalten alle kanten opvliegen en vragen zich af wat er allemaal gebeurt”, aldus de LTO/NOP-voorzitter. Maar die schommelende gehaltes die in het begin zelfs kunnen oplopen, zijn niet abnormaal bij het afbreken van de fipronil-ketens, geeft hij aan.

 

Gerelateerde tags:

 
 

Inloggen op de ledenportal