Pluimveeweb: Mega-ei voor actie Barneveld

18-10-2017

Zaterdag werd het reuze ei aangeboden aan de actiegroep Kippenvel tijdens de Wereldeidag festiviteiten in Barneveld. De actiegroep hoopt begin november het ei te kunnen gebruiken als collectebus.

Henk van Hamersveld, directeur Eicom, bood het 4 meter hoge ei zaterdag aan tijdens de open dag op zijn bedrijf.

In Barneveld stond het ei de hele dag centraal. Naast het Nederlands kampioenschap Uitsmijter Bakken, waaraan wethouders en LTO voorzitter Erik Hubers meededen, waren er tal van activiteiten. Burgemeester Asje van Dijk hield een toespraak over o.a. de getroffen pluimveehouders. Henk van Hamersveld: „Daar was iedereen van onder de indruk. Wat is de burgemeester begaan met de pluimveesector.”

Glazen Huis
Het ei met de opdruk Barneveld Ei-stad gaat dienen als collectebus voor de Glazen Ei actie die de actiegroep Kippenvel start. Bakker Jaap van der Veer van de actiegroep: „We hopen dat onze actie begin november van start kan gaan.”

De organisatie wilde tijdens de Wereldeidag de actie al promoten maar er moest nog veel geregeld worden zoals het openen van een rekening. Om geld op te halen voor het goede doel is een  ANBI-keurmerk het beste omdat je anders veel belasting af moet dragen. De aanvraag duurt echter acht weken. Van der Veer overlegt met een aantal kerken of ze het via een bestaande rekening van de kerken kunnen doen zodat er geen ANBI-keurmerk meer hoeft te worden aangevraagd.

De stichting hoopt nu dat er 3 en 4 november een Glazen Huis, het ei met daaromheen een doorzichtige tent, staat in Barneveld.

Kampioen Uitsmijter Bakken
De zesde editie van het Nederlands Kampioenschap (NK) Uitsmijter Bakken werd gehouden in een grote tent op het Theaterplein. Vanaf 11.00 uur streden de deelnemers in vier categorieën om de eer en de prijzen. Jan Joosten, slager en voorzitter van de Barneveldse Middenstands Vereniging,  won de eerste prijs in de categorie prominenten. Andere winnaars waren Etienne van de Beek van Restaurant Grand Café Kuhlman in de categorie horeca, Anton Kooijman van Phonehouse in de categorie ondernemers en Anja Reijersen in de categorie consumenten.

„Het was een gezellig evenement om het ei te promoten. Dat is zeker geslaagd,” zegt Gina van Elten, legpluimveehoudster en vicevoorzitter LTO Gelderse Vallei die ook een eitje in de pan tikte.

Tekst:Monique van Loon / Omroep Gelderland / Barneveldse krant

Beeld:Eicom

 
 

Inloggen op de ledenportal