Pluimveeweb: Kipster-eieren te koop bij Lidl

30-10-2017

Vanaf donderdag 26 oktober zijn de Kipster-eieren exclusief te koop bij de Lidl. Vijf eieren in een duurzaam en milievriendelijk doosje voor € 1,19. Wakker Dier maakte er positieve radiospotjes van.

Op 15 september opende Kipster haar deuren. Volgens de oprichtens de meest dier-, milieu- en mensvriendelijke pluimveeboerderij ter wereld. De 24.000 Dekalb hennen leggen inmiddels volop.

Klimaatneutrale eieren
De eieren zijn verkrijgbaar in de helft van de Lidl-winkels namelijk in de Randstad, Limburg en Noordoost Brabant. De eieren worden op het bedrijf in het Limburgse Oirlo direct ingepakt in de consumentenverpakking; een blauw doosje met vijf eieren. De doosjes van Paperfoam in Barneveld zijn gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

In het doosje zit een briefje met felicitatie:  „Gefeliciteerd met deze kleine bijzondere eitjes.” Daarbij tekst en uitleg over Kipster, de kleine eieren en een uitnodiging om een kijkje te komen nemen naar de revolutionaire boerderij.

Radiospotjes
In een nieuwe  radiospot toont Wakker Dier zich van de zonnige kant en prijst supermarktketen Lidl met de start van de verkoop van Kipster-eieren.

Voor Wakker Dier is deze manier van produceren een goede reden om met een positief geluid naar buiten te treden. Anne Hilhorst van Wakker Dier: „We hebben dit ook gedaan bij het Rondeel-ei van Albert Heijn en toen Plus aankondigde alle legkippen naar buiten te laten.” De organisatie hoopt op deze manier mee te helpen om van het diervriendelijkere ei een succes te maken.

Ruud Zanders, een van de iniatiefnemers van Kipster: „Dit is een spontane actie van Wakker Dier. Ook de inhoud van het spotje is aan hen, daar hebben wij geen invloed op.” 
Volgens Ruud Zanders verloopt de start en productie van het koppel Dekalb leghennen volgens planning.

 

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal