NieuweOogst: Schouten schrikt van insectensterfte

31-10-2017

De uitkomsten van het Duitse onderzoek naar insectensterfte zijn 'zorgwekkend'. Dat schrijft minister Carola Schouten (LNV) aan de Tweede Kamer.

De SP had vorige week vragen gesteld over het rapport dat grootschalige insectensterfte meldt in Duitse natuurgebieden in de afgelopen decennia. Volgens deze fractie is hierover 'begrijpelijke maatschappelijke onrust' ontstaan.

In haar antwoord bevestigt Schouten dat er veel reden is tot zorg. 'Ik heb dan ook opdracht gegeven om snel een analyse te maken van wat we weten over de Nederlandse situatie', aldus de bewindsvrouw.

Kijken wat nodig is
Als de uitkomst daarvan bekend is, wil ze kijken wat er 'nodig en mogelijk' is om verbetering te brengen in de situatie. In een eerder Twitter-bericht meldde Schouten al dat ze dat samen met het bedrijfsleven wil oppakken.

Op verzoek van de SP zegt ze ook toe dat ze de kwestie aan de orde wil stellen bij haar Europese collega-ministers. Komende maandag is in Brussel de maandelijkse EU Landbouwraad, Schouten zal daar dan voor de eerste keer aan deelnemen.

 
 

Inloggen op de ledenportal