Pluimveeweb: LTO/NOP & NVP leggen laatste hand aan dagvaarding NVWA

22-11-2017

De advocaat van LTO/NOP en NVP legt de laatste hand aan de dagvaarding van de NVWA vanwege hun handelen rondom de fipronilcrisis.

„De NVWA kreeg in november vorig jaar de eerste signalen binnen over het gebruik van fipronil bij leghennen. Als de NVWA sneller en anders had gehandeld, was de schade voor pluimveehouders veel geringer geweest. Wij vinden dat de NVWA nalatig is geweest en zien de uitspraak van de rechter met belangstelling tegemoet”, zegt beleidsmedewerker Ernest Bokkers van LTO/NOP. 

„Onze advocaat regelt nu de laatste zaken voor de dagvaarding. Waarschijnlijk gaat de dagvaarding volgende week of de week erop de deur uit”, zegt Bokkers. 

Gezamenlijk
In de dagvaarding doet de rechter alleen uitspraak over het handelen van de NVWA. Als de uitspraak gunstig uitvalt voor de pluimveehouders, kunnen getroffen pluimveehouders individueel of samen in groepen zelf een rechtszaak aanspannen tegen de NVWA over het schadebedrag. „Deze volgorde is op dringend advies van de advocaten gekozen,  omdat de schade per bedrijf verschilt”, licht Bokkers toe. 

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal