Pluimveeweb: Nu ook Kipcaravan mini

18-12-2017

Peter en Esther van Agt hebben nu ook een miniformaat Kipcaravan. Het prototype biedt plaats aan vijf kippen.

In juli 2017 openden Peter en Esther van Agt de mobiele kipcaravan. Een mobiele kipcaravan die rondtrekt op de Groene Corridor tussen Oirschot en Eindhoven. Via de Egg Drive, de mobiele eiautomaat, kunnen burgers de Groene Woud eieren kopen.

Na het openen van de eerste kipcaravan in juli 2017 kreeg Peter van Agt de vraag of er ook een kleiner model beschikbaar was. „Dat bracht ons weer op ideeën. Nu kunnen we kipcaravans leveren van 5 tot 500 kippen. Leuk voor burgers en buitenlui die zelf kippen willen houden”,  zegt Peter van Agt.

De mini Kipcaravan kan achter een traptractor. De mini Kipcaravan is gemaakt van afvalbouwmaterialen van de grote Kipcaravans. De caravan voor 5 kippen is schaal 1:10 model van de grote kipcaravan.

Via de dakgoot loopt regenwater voor in de goot waar de kippen kunnen drinken. Via het ronde gat kunnen de kippen ook van buitenaf voer opnemen.

De mini Kipcaravan is een tandemasser met een trekhaak om de caravan met de traptractor te verplaatsen naar een andere plek in de tuin of plantsoen.

De zitstok is 75 cm lang en biedt voldoende ruimte aan 5 kippen.

Het nestvak. Via de bovenklep kunnen de eieren geraapt worden.

De mestschuif; uitneembaar zodat de mest gemakkelijk aan bloemen of planten gegeven kan worden. Via de inloopdeur met antislip kunnen de kippen naar binnen. De mini caravan voor 5 kippen kost € 299,-.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal