Pluimveeweb: Schouten zoekt uit of fipronilmest opslaan op één plek wettelijk mag

21-02-2018

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaat onderzoeken of alle fipronilmest wettelijk gezien opgeslagen mag worden bij één mestverwerker.

„Het op één plek mengen van fipronil besmette mest is ingewikkeld, omdat dan mest moet worden getransporteerd die eigenlijk geblokkeerd is. Ik zal wel bezien wat er op dit vlak juridisch mogelijk is. Ik wil echter ook op dit punt niet meteen verwachtingen wekken, want het moet wel binnen de regels kunnen. Ik zal de Kamer in ieder geval nader informeren over wat de mogelijkheden hiervoor zijn”, antwoordt de minister dinsdag 20 februari na Kamervragen van Jaco Geurts (CDA).

Hugo Bens van LTO/NOP wil dat er een centrale plek komt bij een mestverwerker om de ruim 11.000 ton fipronilmest op te slaan. „Er zijn meerdere mestverwerkers die apparatuur hebben om mest te mengen. Ook kunnen ze dan makkelijker aan schone mest komen zodat op één punt de kippenmest kan worden gemengd”, lichtte Bens vorige week toe. Na het lezen van het artikel hierover op Pluimveeweb.nl stelde Geurts Kamervragen.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal