Pluimveeweb: Spaanse dierenpartij wil einde aan kooi-eieren in Spanje

25-02-2018

In navolging van Frankrijk wil de Spaanse Partij voor de Dieren Pacma dat ook Spanje een verbod instelt op kooi-eieren. De Franse regering besloot vorige week dat in het land vanaf 2022 geen kooi-eieren meer te krijgen zijn. In Spanje leven maar liefst 35 miljoen kippen in kooien.

Spanje is een van de EU-landen waar de meeste kippen in kooien leven. Dat meldt de website spanjevandaag.com deze week. Frankrijk is Spanje een stap voor door vanaf 2022 geen eieren meer toe te staan van gekooide kippen. Onlangs gaf de Duitse supermarktketen Lidl aan alleen nog maar vrije-uitloopeieren en biologische-eieren te gaan verkopen in Spanje. Andere supermarkten zullen waarschijnlijk volgen. .

Pacma wil echter dat de Spaanse regering hetzelfde doet als de Franse collega’s en een landelijk verbod afgeeft voor kooi-eieren. De Spaanse Partij voor de Dieren zegt dat als de Spaanse regering geen gehoor geeft ze naar Brussel zullen stappen. Pacma hoopt dit jaar deel te kunnen nemen aan het Europees Parlement om eventueel vanuit Brussel de wetten in Spanje aan te passen aan de moderne tijden.

Tekst:Tom Schotman & spanjevandaag.com

 
 

Inloggen op de ledenportal