Pluimveeweb: Team Agro NL vertelt de boodschap van de boer

25-02-2018

Team Agro NL gaat de regierol op zich nemen om het verhaal van de boer te vertellen. Het team speelt daarbij in op voedsel, dat wat alle boeren met elkaar verbindt. “Alle boeren zijn voedselmakers en daarmee hebben ze allemaal één boodschap. Ze zorgen voor het voedsel van de burger”, zegt communicatiespecialist Caroline van der Plas.

Met een reeks informatieavonden gaat Team Agro NL heel Nederland door om boeren uit te leggen wat het team gaat doen. „We zien veel initiatieven die voor één sector staan en die elkaar af en toe in het vaarwater zitten. Als we één krachtig geluid willen laten horen namens de hele sector, dan moeten we daar regie in aanbrengen.” Het team gaat daarom samenwerken met al bestaande initiatieven.

Donatie

Team Agro NL vraagt boeren en partijen die met de agrarische sector te maken hebben geld te doneren. „We hebben 50.000 boeren en tuinders in Nederland. Als zij allemaal op jaarbasis 50 euro overmaken, dan hebben we een heel mooi bedrag om iets mee te bereiken”, licht Van der Plas toe. Boeren krijgen hier volgens het team regie in hun verhaal, een betere beeldvorming en trotse burgers op Nederlandse boeren voor terug.

Niet bekvechten

Een van de eerste zaken waar het Team zich nu op wil focussen is het onderlinge gebekvecht onder de boeren. „Biologisch tegen gangbaar of andersom en intensief tegen extensief of andersom, dat moet ophouden. We moeten één geluid hebben en dan moet je elkaar niet in het openbaar afvallen”, zegt Van der Plas.

Geen belangenbehartiger

Team Agro NL wil geen belangenbehartiger worden. „Daar gaat het niet over”, zegt Van der Plas. „Het gaat over voedsel en verder oordelen wij niet. Het juiste verhaal over voedsel vertellen, dat is ons enige belang.”

Tekst:Rosanne van Schriek

 
 

Inloggen op de ledenportal