Pluimveeweb: Met Pasen iedereen Blij met een Ei

30-03-2018

In de aanloop naar Pasen heeft Stichting Blij met een Ei mooie resultaten geboekt. Van radiofragmenten, deelname in magazines en de paasquiz. ‘Zo zie je maar dat promotie helpt’.

Dat zegt Alex Janssen, voorzitter Stichting Blij met een Ei.  „Nu hopen we op veel foto’s van eieren bij het paasontbijt waarmee scholen een excursie naar een legpluimveebedrijf kunnen winnen. Dan kunnen kinderen echt zien hoe kippen gehouden worden”, aldus Alex Janssen. Kinderen kunnen foto’s mailen naar scholen@yandc.nl.

Blij met een Ei word gevonden
Pasen is altijd een extra moment van aandacht voor het ei. Radioprogramma’s en magazines vragen Stichting Blij met een Ei spontaan voor een reactie. „En dat is precies waarvoor Blij met een Ei bedoeld is. Educatief, landelijk, laagdrempelig en makkelijk te bereiken. Daarom zou elke legpluimveehouder lid moeten zijn van Blij met een Ei”, zegt Alex Janssen.

Zondag 25 maart was hij in de uitzending van Radio2 bij het programma Bureau Kijk in de Vegte om antwoord te geven op de vraag ‘Waarom zit er een eierrekje in de koelkast?’ Luister hier het fragment.

Legpluimveehouder Peter van Agt werd benaderd door Jumbo magazine. „Gewoon mijn eigen verhaal vertellen en hoe wij werken”, vertelt Peter van Agt, legpluimveehouder in Oirschot en bestuurslid van Blij met een Ei.

Lespakketten
„Er zijn nog nooit zoveel prik- en kleurplaten en voorleesboekjes aangevraagd als de laatste weken”,  zegt Piet Wiltenburg, penningmeester Stichting Blij met een Ei enthousiast. De laatste weken verstuurde Wiltenburg ruim 160 pakketten naar basisscholen en leden. Het totale bereik van de lespakketten is natuurlijk veel groter; het downloaden van lespakketten gaat via de site.

Feitelijk onjuiste berichten
De tijd van Pasen is onherroepelijk een tijd waarin ook onjuiste informatie over kippen en eieren gegeven worden. Een bericht van Kookfans dat donkere eidooiers van gezonde kippen komen. „Onzin natuurlijk, de kleur van een dooier wordt beïnvloed door natuurlijke kleurstoffen. Dat weten wij maar de gemiddelde burger niet. Dus vertel het en deel het op social media”, aldus Janssen.

Ook Radar gebruikte weer verkeerd beeldmateriaal om de sector in een verkeerd daglicht te zetten. De mmmEggies en wij als Stichting Blij met een Ei gaan voor eerlijke voorlichting en blijven actief tegen deze foute berichtgeving. Samen het eerlijke verhaal blijven vertellen is wat mij betreft het beste wat je kunt doen”, zegt Alex Janssen enthousiast.

„Stichting Blij met een Ei wenst iedereen fijne paasdagen. Pluimveehouders blijf je verhaal vertellen en geniet tijdens de paasdagen van heerlijke, gezonde Nederlandse eieren”, lacht Alex Janssen. Pluimveehouders en sponsors kunnen zich hier aanmelden.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal