Boerderij: Prijsbodem eieren komt naderbij

25-05-2018

Hoewel deze week een handelsdag minder telde, gaat het met de eierprijzen beter dan verwacht.

De prijsdaling bij scharreleieren valt iets kleiner uit dan menigeen had gedacht, terwijl de kooi-eieren tegen alle prognoses in een plus lieten optekenen. De onderkant van de noteringen lijkt bij kooi-eieren gevonden en bij scharreleieren heel dicht genaderd.

Taaie handelsweek
Het was ondanks de iets positievere ontwikkeling een taaie handelsweek. Met de huidige, lage eierprijzen is er voor de handel wel wat te verdienen, maar morren leveranciers toch echt. De noteringen zouden dan ook eigenlijk niet verder omlaag kunnen, zo wordt gezegd.

Bij een goede vraag vanuit de industrie gaan de prijzen voor kooi-eieren dus omhoog. De NOP-richtprijs voor 100 eieren van 62/63 gram steeg met 11 cent naar € 4,07. Voor scharreleieren ging de opbrengst verder omlaag. Zelfs bij de zwaarste eieren zakte de prijs nog met 14 cent, terwijl de maat XL bij Weser-Ems, net als in de voorgaande week, wist te plussen. Vanwege de flinke aantallen hennen die worden geslacht, zal het aanbod aan eieren binnenkort echt kleiner moeten worden.

Bruine scharreleieren
Voor nu zakt de NOP2.0-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62/63 gram met 15 cent naar € 6,16. Bij witte scharreleieren daalt de notering met 7 cent naar € 5,91.

Prognose: stabilisering.

 
 

Inloggen op de ledenportal