Pluimveeweb: 6000 handtekeningen voor financiƫle hulp na fipronilcrisis

14-06-2018

Den Haag, donderdag 14 juni 2018

Een delegatie van pluimveehouders, leden van LTO en actievoerders vertrekt donderdag 14 juni naar Den Haag om een lijst met ruim 6.000 handtekeningen te overhandigen aan het ministerie van landbouw. Ze vragen het ministerie daarmee om financiële hulp aandacht voor de door fipronil gedupeerde pluimveehouders.

Initiatiefnemer Gea van Maanen, dochter van een getroffen leghennenhouder uit Barneveld, vindt dat de overheid te weinig doet om getroffen pluimveehouders bij te staan. Ze startte daarom in september vorig jaar een petitie voor financiële steun aan door getroffen pluimveehouders.

„Het eerste doel van deze petitie is dat pluimveehouders die fipronil in de stallen hebben financieel tegemoet gekomen worden door de regering. Naar ons idee laat de regering ze nu in de kou staan en dat vinden we erg spijtig”, zei Van Maanen september vorig jaar. „Pluimveehouders in België ontvangen wel compensatie. Daardoor is er sprake van oneerlijke concurrentie.”

Met haar actie wilde Van Maanen ook vraagtekens zetten bij de rol van de NVWA voor en tijdens de fipronilcrisis. Daarom overhandigt ze de petitie donderdag 14 juni vlak voor de start van een debat over de NVWA.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal