Pluimveeweb: Failissement Belgische fipronilleverancier ingediend

13-07-2018

Agro Remijsen, die de fipronil leverde, aan de twee Nederlanders van het bedrijf Chickfrien, heeft het faillissement ingediend.

Agro Remijsen, uit het Belgische Weelde (Ravels), leverde fipronil aan het Barnevelde Chickfriend dat er bloedluizen mee bestreed.

De bedrijfsleider van Poultry Vision, het Belgische bedrijf dat geregistreerd staat als Agro Remijsen, werd in juli 2017 aangehouden op verdenking van invoer en verkoop van antiparasitaire middelen. Tegen Remijsen loopt nog altijd een gerechtelijk onderzoek en hij mag nog voor miljoenen euro schadeclaims verwachten.

„Het is nog niet bekend waaneer de rechtszaak van de Nederlandse Rijksoverheid tegen Chickfriend voor de rechter komt. De rechtszaak van LTO/NOP en NVP tegen de Nederlandse overheid vanwege de fipronilschade heeft aangespannen  wordt pas in het voorjaar van 2019 behandeld”, zegt Eric Hubers, voorzitter LTO/NOP. Dan vindt de inhoudelijke behandeling plaats die LTO Nederland met een aantal pluimveehouders en de NPV heeft aangespannen tegen de NVWA. Eric Hubers benadrukt dat dit twee aparte rechtszaken zijn. „Chickfriend wordt door de overheid aansprakelijk gesteld. Wij stellen de overheid aansprakelijk voor de schade als gevolg van nalatigheid van de NVWA”, aldus Hubers.

Tekst:Monique van Loon

 
 

Inloggen op de ledenportal