Pluimveeweb: CDA wil meer aandacht voor Gelders ei

08-08-2018

Arnhem, woensdag 8 augustus 2018

De Statenfractie van het CDA in Gelderland wil weten wat Gedeputeerde Staten tot nu toe hebben gedaan om het Gelderse ei te promoten na de fipronil crisis.

Vorig jaar juli is er in Nederlandse eieren fipronil gevonden. Dit had grote gevolgen voor veel Gelderse pluimveehouders. En nu nog steeds. Er zijn nog steeds pluimveebedrijven die op slot zitten en geen eieren mogen afleveren. Het CDA is hier bezorgd over.

In augustus 2017 heeft Gedeputeerde Staten op verzoek van het CDA aangegeven dat zij, om de sector te ondersteunen, werken aan een imagocampagne om het Gelderse ei te promoten. Tijdens de commissie vergadering van 21 februari 2018 heeft het CDA navraag gedaan wat Gedeputeerde Staten al aan campagne heeft uitgezet of uitgevoerd.

Gedeputeerde Staten meldde dat het op de Grüne Woche in Duitsland, afgelopen januari, aanwezig is geweest in de stand van het Rijk/Nederland. Het CDA wil weten of dit alles is en wil meer inzet om het ei te promoten. Statenlid Engelina van Steenbrugge heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal