Pluimveeweb: 'Schenk eieren aan de voedselbank op Wereldeidag'

20-08-2018

vrijdag 17 augustus 2018
aangepast: maandag 20 augustus 2018

Pluimveehouders kunnen zich tot aankomende woensdag 22 augustus aanmelden om op Wereldeidag, vrijdag 12 oktober, eieren te schenken aan de voedselbank.

De mmmEggies en Stichting Blij met een Ei vragen pluimveehouders om op Wereldeidag eieren te schenken aan de voedselbank. Aanmelden kon tot 10 vrijdag augustus. De initiatiefnemers verlengden de actie. „We hebben al ruim 200.000 eieren toegezegd gekregen. Maar hoe meer hoe beter; dan kunnen we meer mensen blij maken met een ei”, zegt Mirjam Bouwhuis, lid van de werkgroep consument van de mmmEgggies.

Pluimveehouders kunnen zich aanmelden door een mail aan consument@mmmeggies.nl te sturen. Vermeld naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en het aantal eieren te doneren eieren. Aanmelden kan tot woensdag 22 augustus 2018. Na aanmelding neemt de voedselbank uit de regio van de pluimveehouder contact op voor het ophalen van de eieren. De voedselbank krijgt de eieren graag aangeleverd op kartonnen trays.

Voedselbanken krijgen zelden eieren gedoneerd. Eieren zijn als gezonde en betaalbare voeding erg welkom. De voedselbank is erg blij met de actie van de mmmEggies en Blij met een Ei. Een unieke kans voor de legpluimveesector om landelijk eieren te promoten en om de armste mensen van Nederland blij te maken met een ei.

Tekst:Tom Schotman

 
 

Inloggen op de ledenportal