Pluimveeweb: Boeren verzamelen een miljoen euro voor strijd tegen kanker

01-10-2018

maandag 1 oktober 2018

Met een eindbedrag van 1.049.917 euro op de teller heeft de tiende BIG Challenge ‘Farmers against Cancer’ in 2018 opnieuw een belangrijke bijdrage (ruim 9 procent) geleverd aan de opbrengst van Alpe d’HuZes (11.300.000 euro) in de strijd tegen kanker.

De totale bijdrage van boeren BIG Challenge aan Alpe d’HuZes over de periode 2009-2018 steeg met de bijdrage van dit jaar naar 8,7 miljoen euro. Voor KWF Kankerbestrijding is BIG Challenge daarmee opnieuw de op twee na grootste fondsenwerver. Een resultaat waarop de agrarische sector trots mag zijn.Het bij elkaar brengen van het sponsorbedrag van een miljoen heeft van de 220 deelnemers en vele vrijwilligers de nodige inspanning, inspiratie en creativiteit gevraagd. Vele acties zijn door het bedrijfsleven in de land- en tuinbouw ondersteund. Maar ook buiten de sector is met allerlei activiteiten veel geld opgehaald. Denk hierbij aan: benefietstochten, fietsmarathons, sponsorlopen en spinningmarathons voor schoolkinderen, benefietconcerten en -diners, verkoop van BIG Challenge t-shirts en andere promotiematerialen, BIG Challenge-wijn, worstenbroodjes, open dagen op agrarische bedrijven, dienstenveilingen en nog veel meer.

Op naar het volgende lustrum

In 2019 gaat BIG Challenge - farmers against cancer - voor de 11e keer deelnemen aan Alpe d’HuZes. De afgelopen 10 edities hebben in totaal al ruim 1.500 mensen met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes deelgenomen. Wij hopen dat in 2019 opnieuw veel mensen uit de agrarische en aanverwante sectoren zich samen met BIG Challenge voor KWF Kankerbestrijding willen inzetten. Daarmee maken zij extra onderzoek mogelijk, dat er voor kan zorgen dat mensen op termijn niet meer dood hoeven te gaan aan kanker, maar met kanker oud kunnen worden. Bij al die acties wordt uiteraard ook met trots het ‘echte’ verhaal van de agrarische sector verteld. Belangstellenden voor BIG Challenge kunnen zich aanmelden via info@bigchallenge.eu.

Tekst:Reinout Burgers

 
 

Inloggen op de ledenportal