Pluimveeweb: Allemaal Blij met een Ei

14-10-2018

Veenendaal, vrijdag 12 oktober 2018
aangepast: zondag 14 oktober 2018

Chiel ter Heerdt, directeur Ter Heerdt kuikens en hennen, wil even zijn ei kwijt op Pluimveeweb naar aanleiding van zijn bezoek aan de subsessie leghennen op de Pluimveerelatiedag donderdag 11 oktober in Veenendaal.

„Bij deze wil ik een warm pleidooi houden voor de oproep die Hugo Bens donderdag 11 oktober deed op de Pluimveerelatiedag voor de acties van Blij met een Ei en de mmmEggies.

Doen Blij met een Ei en mmmEggies goede dingen voor de sector?
Hugo Bens vroeg de zaal met leghennenhouders, periferie en belangenbehartigers of de zaal het eens was met de stelling dat Blij met een Ei en de mmmEggies hele goede dingen doen voor de sector. Zoals u kunt vermoeden was de zaal het daar unaniem over eens. Toen hij vervolgens vroeg om de handen omhoog te houden als je ook sponsor bent ging het merendeel van de handen omlaag. Ik was verrast. Het blijkt het zo te zijn dat slechts 160 legpluimveehouders, van de 800, lid zijn voor een bedrag van slechts 200 euro per jaar!

Lage kosten
Ik begrijp goed dat niemand verplicht kan worden en dat er vele van u zijn die op en rondom hun erf ook veel aan imagoverbetering doen of zich anderszins inzetten. Maar het kan toch niet zo zijn dat wij een zeer enthousiaste groep van vrijwilligers die zich 200 procent inzetten voor de eiersector, hiermee een groot deel van hun vrije tijd opofferen en een groter bereik hebben dan u en ik bij elkaar, moeten laten smeken om een bijdrage?

Ik ging gisteravond even rekenen. Even ter nuancering, 200 euro betekent het dat het u met 10.000 kippen, met 300 ei/hen/jaar, 0,0066 cent per ei kost! Ontzettend weinig toch? Heeft u meer kippen, dan zijn de kosten per ei nog lager.

Overigens is dit niet alleen een oproep aan de legpluimveehouder maar ook aan alle periferie bedrijven die (in)direct van de eierenverkoop leven en ook gebaat zijn bij een verdere verbetering van ons imago. Zij kunnen sponsoren met een gouden, zilveren of bronzen ei.

Wereldeidag
Vandaag op Wereldeidag zijn een aantal mmmEggies en Blij met een Ei bestuurders in alle vroegte naar Museum Corpus in Leiden vertrokken om het contract te onderteken. Het museum en Blij met een ei gaat aandacht schenken aan de effecten van het eten van eieren op het menselijk lichaam. De mmmEggies delen eieren uit in het museum. Geweldig toch, al die vrijwillige inzet?

Mijn droom zou zijn dat er vandaag op Wereldeidag minimaal 500 lidmaatschappen bij komen. Samen zijn we sterk.”

Tekst:Chiel ter Heerdt

 
 

Inloggen op de ledenportal