Pluimveeweb: Blij met een Ei ondertekent contract Corpus

13-10-2018

zaterdag 13 oktober 2018

Stichting Blij met een Ei heeft op Wereldeidag, vrijdag 12 oktober, een contract met museum Corpus getekend. Het museum gaat het ei onder de aandacht brengen bij het publiek dat de reis door de mens in het museum Corpus maakt.

Het museum en de stichting hebben een driejarig contract ondertekend. Vrijdagochtend vroeg vertrokken vrijwilligers van Stichting Blij met een Ei en de mmmEggies vanuit alle hoeken van het land naar het Corpus Museum in Leiden. „Ze vonden het geweldig dat we allerlei attributen bij ons hadden”, vertelt Marjan van de Vis, woordvoerder mmmEggie en legpluimveehoudster in Voorthuizen.

Drie jarig project
Marjan van de Vis benaderde als mmmEggie drie jaar geleden Museum Corpus. „Ik vond dat museum een ideale manier om het ei te promoten. Er komen 250.000 bezoekers per jaar die interesse hebben in voeding, gezondheid en het menselijk lichaam. Dus daar passen eieren perfect bij.” Samen met een collega van de werkgroep Voeding en Alex Janssen, voorzitter Blij met een Ei, gingen ze in gesprek wat nu na drie jaar bekroond is met de ondertekening van de samenwerking.

„Iedereen bij Corpus ontving ons super enthousiast. We hebben natuurlijk eieren uitgedeeld aan bezoekers. Er was een congres van de Nierstichting met 400 bezoekers. Die hadden een broodje ei op het menu staan. Zo hebben we direct veel mensen bereikt met ons verhaal”, vertelt Marjan Vis.  „Mooi om mee te maken en te zien dat het geld van Blij met een Ei goed besteed wordt”, vertelt Alex Janssen.

Exhibit
Corpus gaat in samenwerking met Blij met een Ei een exhibit, een interactieve tentoonstelling, rondom het ei ontwikkelen om de kennis over eieren over te brengen. „Daarvoor gaan ze nu bezoekers interviewen over wat die weten van het ei en wat ze graag willen weten. Het doel is om de exhibit met Pasen 2019 klaar te hebben”, zegt Alex Janssen.

„Het is geweldig wat we met geld van pluimveehouders en sponsors hebben gerealiseerd. Met die 200 euro per pluimveehouder per jaar kunnen wij mooie dingen doen om zo het Nederlandse ei te promoten. We hopen dat door deze acties meer pluimveehouders willen doneren”, aldus Marjan van de Vis.

Blij met een Ei is een stichting die volledig afhankelijk is van donateur pluimveehouder en bedrijven die sponsoren. De mmmEggies worden financieel ondersteund door Blij met een Ei en promoten als vrijwilliger het Nederlandse ei via social media, beurzen en evenementen.

 
Tekst:Monique van Loon
 
 

Inloggen op de ledenportal