Pluimveeweb: Thema-avond Huisvesting Leg verzet naar 5 november

24-10-2018

Barneveld, woensdag 24 oktober 2018

De Pluimveeweb thema-avond Huisvesting voor legpluimveehouders is verplaatst van woensdagavond 7 naar maandagavond 5 november. De organisatie heeft de thema-avond verschoven omdat woensdag 7 november de Dankdag voor Gewas en Arbeid is.

Leghennenhouder Hugo Bens uit het Brabantse Haps geeft een presentatie. Om de risico’s op ziekte insleep te verkleinen is douchen op zijn bedrijf verplicht en werkt hij met één leeftijd. „Onze hennen zijn nu ruim 70 weken maar we hebben ze gelukkig nog niet hoeven te behandelen tegen bloedluizen.”

Voor de bouw van de nieuwe stal nodigde Bens de brandweer en zijn verzekeringsagent uit om mee te denken om brandrisico’s te verkleinen. De leghennenhouder geeft een presentatie over zijn aanpak qua diergezondheid en vertelt wat hij doet om brandrisico’s te verkleinen.

Brandpreventie

De thema-avond Huisvesting voor de legsector begint om 19.30 uur met een presentatie over brandpreventie door Edwin Oosterom, specialist brandveiligheidszorg van de veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden en John de Hoon (Interpolis) namens Het Verbond van Verzekeraars.

Oosterom is betrokken bij de brandveiligheid van onder andere (pluim)veestallen. „Met preventieve maatregelen, kan een veehouder de kans op brand sterk verlagen”, zegt hij. Tijdens hun presentatie gaan Oosterom en De Hoon aan de hand van voorbeelden in op brandrisico’s, preventie, (on-)mogelijkheden bij brandbestrijding, welke normen er gelden voor bouwmaterialen en waarom. „Met bewustwording zet je al een grote stap”, zeggen Oosterom en De Hoon.

Om 21.00 uur start het laatste officiële onderdeel van de thema-avond met de stellingencarrousel. Aan de hand van stellingen die zijn aangedragen door Pluimveeweb gaan de deelnemers onder leiding van een van de thema-partners met elkaar in gesprek.

Avondprogramma:

19.15 - 19.30 uur: Ontvangst met koffie of thee
19.30 - 20.15 uur: Presentatie door Edwin Oosterom en John de Hoon
20.15 - 21.00 uur: Presentatie door leghennenhouder Hugo Bens 
21.00 - 22.00 uur: Stellingencarrousel. 
Vanaf 22.00 uur: Naborrelen met een ei- en kiphapje

Aanmelden

De Pluimveeweb thema-avond Huisvesting voor legpluimveehouders is aanstaande maandagavond 5 november bij Aeres MBO Barneveld, Barnseweg 3,3771 RN in Barneveld. De toegang voor pluimveehouders is gratis.

 
 

Inloggen op de ledenportal