Pluimveeweb: Veel vraag naar eieren in Duitsland

01-12-2018

vrijdag 30 november 2018
aangepast: zaterdag 1 december 2018

Er is veel vraag naar eieren van alle huisvestingsvormen in Duitsland. Er zijn, net als andere jaren in de weken voor kerst, meldingen van zeer grote bestelhoeveelheden voor de komende week.

Dat schrijft de Deutschen Eier Union vrijdag 30 november in haar wekelijkse eiermarktbericht. Voorraden in centrale magazijnen worden aangepast aan de vraag. De ‘drukke dagen voor de kerst’ zijn begonnen. In principe lijken eieren uit alle huisvestingsvormen beschikbaar te zijn. Zal dat zo blijven? Momenteel is dit nauwelijks voorspelbaar volgens de markanalisten van de Deutschen Eier Union. 

Op de vrije markt worden weinig eieren aangeboden. Vrije uitloop en biologische eieren zijn op de vrije markt nauwelijks beschikbaar. Wie vrije uitloop en biologisch eieren heeft, houdt deze eerst zelf  en wacht op de verdere ontwikkeling van de bestelhoeveelheden. Dit is normaal gedrag voor de periode vlak voor kerst. De verdere ontwikkeling blijft spannend, aangezien de consument bepalend is.

Bij eiverwerkers ziet de situatie er heel anders uit. Er is nauwelijks vraag. Blijkbaar zijn er voldoende voorraden, schrijft de Deutschen Eier Union in haar wekelijkse analyse.

Tekst:Tom Schotman & Deutschen Eier Union

 
 

Inloggen op de ledenportal