Pluimveeweb: 'Promotie eieren werkt'

15-01-2019
Ad Siemons is er, na ruim 20 jaar bestuurslid Blij met een Ei, nog steeds van overtuigd dat de stichting positief bijdraagt aan de promotie van eieren en de eierconsumptie. „Het is jammer dat niet alle legpluimveehouders maar vooral ook de eierhandel dit inziet. Samen kunnen we zoveel meer bereiken."

Dat zegt de Roosendaalse legpluimveehouder die aan de wieg stond van de landelijke stichting Blij met een Ei. „Ruim twintig jaar geleden werd Blij met een Ei opgericht door Limburgse pluimveehouders. Al snel werd het landelijk en viel de stichting onder het Productschap.” Ad Siemons (66) is vanaf de landelijk oprichting bestuurslid en maakte de doorstart als zelfstandige stichting in 2014 mee.

Minimale kosten
In de beginjaren stond Ad met zijn collega’s dagen op beurzen. „Het kostte veel energie om pluimveehouders enthousiast te maken en ze erbij te betrekken. Maar het levert wat op. Als ik hier in mijn eigen omgeving bekijk; wij sorteren zelf en verkopen steeds meer eieren vanuit ons pakstation aan winkels en particulieren. En overal liggen de flyers en promotieartikelen van Blij met een Ei. Ik ben ervan overtuigd dat dat werkt.” Ad heeft altijd gepleit voor praktische materialen en promotieartikelen. „Als Blij met een Ei hebben we veel goede promotiematerialen ontwikkeld. De laatste vijf jaar hebben de mmmEggies veel bijgedragen. Zoiets moet je samen doen. Natuurlijk hebben we als legpluimveehouders ook mindere jaren gehad maar als je uitrekent wat promotie per ei kost, is het zo minimaal en zeker voor eierhandelaren. Die profiteren er natuurlijk ook van,” zegt de pluimveehouder. Hij vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat pluimveehouders niet mee doen voor die 200 euro per jaar. Voorzitter Alex Janssen overhandigde tijdens de laatste bestuursvergadering Ad Siemons een mooie kip en bedankt hem voor zijn jarenlange inzet.

Nieuwe bestuursleden
Ad Siemons draagt zijn bestuursstokje over aan twee mmmEggies: Daniëlle Baetsen uit Veulen (Limburg) en Petra Smits uit Ysselsteyn (Limburg), sinds 2018 voorzitter van de mmmEggies. Hiermee wordt de samenwerking tussen Blij met een Ei en de mmmEggies verder geoptimaliseerd en zijn ze samen sterk in de promotie van het Nederlandse ei.

Rianne Bens, sinds 2014 secretaris en ook actief als mmmEggie, heeft afscheid genomen als secretaris van Blij met een Ei en de taken overgedragen aan Chantal Bouwhuis uit Witteveen. Chantal (31): „Als burgermeisje kwam ik via mijn man in aanraking met het boerenbedrijf. Ik ging al snel meewerken en vind het leuk. Ik wil nu graag meer betekenen voor de pluimveesector. Ik hoop dat we als mmmEggies en Blij met een Ei veel positiviteit uit blijven stralen zodat andere pluimveehouders zich ook aansluiten. Mijn tip: ben en blijf trots op je bedrijf en straal dat uit!”

Binnenkort staat de 9 maanden beurs op de agenda van de mmmEggies en rondom Pasen de onthulling van de interactieve tentoonstelling rondom het ei bij Museum Corpus in Leiden.

 
Tekst: Monique van Loon
 
 

Inloggen op de ledenportal