Pluimveeweb: Lidl stapt over op uitsluitend witte eieren met minimaal 1 ster van het Beter Leven keurmerk

24-01-2019
Supermarktketen Lidl stapt over op uitsluitend witte eieren met minimaal 1 ster van het Beter Leven keurmerk. Daarmee levert de supermarkt naar eigen zeggen dezelfde kwaliteit en verduurzamen milieu en dierwelzijn. Bruine eieren en scharreleieren zonder ster liggen binnenkort niet meer in de schappen van de supermarktketen.

Dat maakte Lidl woensdag 23 januari bekend. De overgang naar uitsluitend witte eieren is positief voor het milieu en daarom een logische stap, volgens de supermarktketen. De kippen van witte eieren hebben namelijk van nature minder voeding nodig voor het leggen van een ei. Ruud Zanders van Kipster juicht deze omstelling toe. „Minder voer betekent beter voor het milieu. Daarmee reduceert Lidl haar carbon footprint met circa 5 procent, omdat de CO2 uitstoot vermindert." De witte eieren zijn vanaf nu al te koop en het Beter Leven keurmerk is vanaf deze zomer op alle eieren van toepassing.

Lidl verkoopt al geruime tijd exclusief het witte Kipster ei. Dit is volgens de supermarktketen een voorbeeld van een ei dat afkomstig is van een nieuwe kippenboerderij waarbij de instincten en behoeften van de kip centraal staan. Kipster laat zien dat dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid goed samengaan.

 
Tekst: Tom Schotman
 
 

Inloggen op de ledenportal