Pluimveeweb: Schouten bezoekt biologisch leghennenbedrijf

20-02-2019

Minister van Landbouw Carola Schouten bezocht maandag 18 februari 2019 het biologische leghennenbedrijf van de familie van Veldhuizen in het Gelderse Lunteren.

Haar bezoek maakte deel uit van een regiotour, waarin de minister verschillende regio's bezoekt waarmee het rijk de zogeheten 'regiodeal' heeft gesloten. Regio Foodvalley is één van die regio's. Ze was breed geïnteresseerd in de bedrijfsvoering, meldt De Valk Wekerom op haar website. „Het is goed dat de minister de praktijk onder ogen ziet", zegt leghennenhouder Martijn van Veldhuizen.

Minister Schouten toonde zich onder de indruk van het verhaal van familie van Veldhuizen. Dat het voor boeren niet altijd meevalt om te kunnen ondernemen, weet de minister al te goed, zei ze aan het eind van haar bezoek. „Ondernemers lopen geregeld aan tegen 'onze' regelgeving en maken zich zorgen over de toekomst, wanneer de prijzen onder druk staan. Die realiteit is mij bekend, maar het is goed om dat tijdens een werkbezoek nog eens te horen, want het zijn de échte verhalen waar het mij om gaat. Anderzijds zijn regels nu eenmaal nodig, bijvoorbeeld wanneer je het hebt over fijnstofreductie en een gezonde leefomgeving. Het verhaal van Van Veldhuizen roept bij mij in ieder geval wel eens te meer de vraag op wat we als consument bereid zijn te betalen voor agrarische producten.''

 
 

Inloggen op de ledenportal