Pluimveeweb: Videoserie Blij met een ei

17-03-2019
Ovoned maakte afgelopen jaar een aantal video's over het verhaal van het ei. In 2019 schakelt Ovoned de consument in. Presentator Florian helpt de kandidaten bij het bakken van heerlijke ei-gerechten. In de online videoserie Blij met een ei doen kandidaten hun verhaal en verrassen ze een dierbare. In deze eerste aflevering van Blij met een ei gaat Florian op bezoek bij Auke in Arnhem. Samen bakken ze een heerlijke cake voor Esther. De eerste aflevering met Auke uit Arnhem is al meer dan 6.000 keer bekeken op Facebook.
 

Ovoned is op zoek naar meer grappige en ontroerende verhalen. „Kent u iemand die graag een familielid, geliefde, collega, begeleider of vriend(in) in het zonnetje wil zetten? Meld hem of haar dan aan Blij met een ei", roept Ovoned, de koepelorganisatie voor de legsector op.

Ovoned en Blij met een ei willen hun campagnes voor productpromotie van het ei en imagoverbetering van de sector beter laten aansluiten bij de behoeftes en interesses. Daarom vragen ze pluimveeuders om een korte vragenlijst in te vullen. Hiermee kunnen ze richting geven aan de consumentgerichte promotionele activiteiten. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 8 minuten en kan, indien gewenst, anoniem.

Doelstellingen campagne gehaald

In 2018 zijn de doelstellingen van de campagne ruimschoots gehaald. Deze waren:
- 15.000 bezoekers op altijdweervooreenei.nl en verhaalvanhetei.nl
- groeien van 253 naar 2.000 aantal volgers op Facebook

Maar liefst 52.000 bezoekers bezochten beide websites en op Facebook volgen inmiddels 3.677 mensen de campagne waardoor er 13.400 consumenten zijn bereikt. Met de campagne Altijd weer voor een ei willen Ovoned en Blij met een ei een extra impuls geven aan de verkoop van eieren in Nederland. De campagne combineert productpromotie voor het ei en imagoverbetering van de sector.

De drie grootste ei-issues van 2018 waren:

 
 

Inloggen op de ledenportal