Pluimveeweb: Prijs van eieren in supermarkt nog nooit zo hoog

26-03-2019

De prijs van eieren in de supermarkt steeg de afgelopen maanden sterk. De eierprijs was zelfs nog nooit zo hoog, meldt de Consumentenbond. Volgens de bond stegen de prijzen van scharreleieren de afgelopen twee jaar met 26 procent. Vrije uitloopeieren werden 30 procent duurder.

Dat blijkt uit onderzoek in de nieuwste Consumentengids, schrijft dagblad De Telegraaf. De prijs van biologische eieren steeg vooral recent erg hard. Prijzenonderzoeker Ferry Ploeg wijst op de prijs van een doosje biologische eieren (10 stuks). Ploeg: „Die steeg vanaf januari bij Albert Heijn van 3,07 naar 3,67 euro, waarop onder anderen Coop, Jan Linders en Poeiesz volgden.”

Ploeg merkt op dat supermarkten zich van concurrenten proberen te onderscheiden met eieren. Zo verkoopt Plus alleen nog vrije-uitloopeieren en biologische eieren. Ketens als Aldi, Vomar en Lidl proberen juist te scoren met zo laag mogelijke eierprijzen. Supermarkten vragen voor bruine eieren wel 8 cent per ei meer dan voor witte. Dat betalen consumenten grif extra omdat ze - volkomen ten onrechte - denken dat bruine eieren gezonder zijn, schrijft De Telegraaf.

 
 

Inloggen op de ledenportal